Schrijvers in het bloemenatelier: Yelena Schmitz

Yelena Schmitz resideert van 22 januari tot 5 februari in het Lijsternest en zal op 1 februari te gast zijn in De Egelantier. Ze wordt geïnterviewd door Thomas Jacques.

Yelena Schmitz (1996) is een Belgische schrijfster, en een van de jonge auteurs in het Europese talentontwikkelingsprogramma CELA. In haar werk gaat ze op zoek naar kleine poëtische details in grote universele verhalen. In 2021 publiceerde ze Geroezemoes: een boek over de kracht van verzinsels en geruchten. Dit boek werd genomineerd voor de Leesjury 2022.

Naast pen en papier werkt Yelena graag met opnameapparaten en in het theater. Ze werkte voor Brussels theatergezelschap Tristero en choreografe Zoë Demoustier (Ultima Vez, Bronks). In november 2023 vertaalde ze met enkele schrijvers de Gaza Monologen van het Ashter Theater naar het Nederlands.

 

Tijdens haar residentie in het Lijsternest in Ingooigem werkt ze aan haar nieuwe jeugdboek Hotel Kosmos. Daarin beschrijft ze de gedachten van de elf-jarige Maia die voor de laatste keer met haar ouders een zomer doorbrengt in een vakantiepark in verval.

Praktisch

Locatie / Startpunt
De Egelantier, Zwevegemstraat 83, 8553 Otegem
Data
1 februari
20u00
Voor wie?
iedereen

In samenwerking met

Meer weten? Neem contact op

Contact

lijsternest@vlaanderen.be

Telefoon

+32 56 77 72 14

Contactpersoon

Thomas Jacques