Over het Streuvelshuis

Stijn Streuvels wilde geen standbeeld, maar hoopte wel dat Het Lijsternest na zijn dood intact bewaard zou blijven. Een taak die opgenomen wordt door de Vlaamse Overheid en het Letterenhuis. Het Lijsternest bleef bewaard zoals Streuvels het kende, met de kunstwerken van zijn vrienden, zijn reissouvenirs, zijn omvangrijke bibliotheek en zijn schrijftafel. 

Over Stijn Streuvels

Stijn Streuvels (1871-1969) maakte naam met romans als De vlaschaardDe teleurgang van den WaterhoekPrutske en de novelle Het leven en de dood in den ast. Streuvels werd met zijn grote en rijk geschakeerde oeuvre over het Vlaamse landleven een van de belangrijkste Nederlandstalige schrijvers van de twintigste eeuw.

Over het Oeuvre van Stijn Streuvels

Stijn Streuvels debuteerde in 1899 met de bundel 'Lenteleven'. In totaal zou hij meer dan vijftig boeken publiceren. Zijn volledige oeuvre omvat verhalenbundels, romans, bewerkingen en autobiografische teksten. Ontdek hier zijn bibliografie. 

Over het Lijsternest

Streuvels bouwde Het Lijsternest in 1905, op zoek naar een plek om in alle rust te kunnen schrijven. Door een breed raam heb je aan zijn schrijftafel nog steeds een heerlijk uitzicht over het prachtige, glooiende Ingooigemse landschap dat de auteur inspireerde. Hij bleef er met zijn vrouw Alida Staelens zijn hele leven wonen.

Meer weten? Neem contact op

Contact

lijsternest@vlaanderen.be

Telefoon

+32 56 77 72 14

Contactpersoon

Thomas Jacques