Streuvelswandelroute

Deze lichtglooiende route gaat over tegelpaden en onverharde veldwegen richting Tiegemberg. Onderweg zal je enkele opmerkelijke hoeves, oude molens en meer passeren.

 

De schrijver Stijn Streuvels woonde in het Lijsternest in Ingooigem. Vanuit zijn woonplaats trok hij graag te voet door het lichtglooiende landschap tussen Schelde en Leie. Hij vond er inspiratie om in zijn boeken te verwerken. De Streuvelswandelroute verkent de omgeving van Tiegemberg in Anzegem. Onverharde veldwegen en tegelpaden leiden ons naar de top van de heuvel waar het Sint-Arnolduspark met zijn toffe speelplein en pop-up zomerbar de ideale pleisterplek is. Op de terugweg wandelen we langs enkele merkwaardige hoeven, oude molens en voorbij de restanten van de Schernaaibossen.

 

Deze wandelroute is als suggestielus geïntegreerd in de wandelnetwerkkaart Land van Streuvels van Visit West-Vlaanderen.

 

Wandel samen met Xavier Taveirne de Streuvels- wandelroute

In deze podwalk leidt Xavier Taveirne jou rond en gaat hij in gesprek met een lokale gast, die diepgaande inzichten biedt over de wandeling en de regio. Xavier, geboren West-Vlaming, leert op die manier samen met jou bij over de verschillende wandelroutes. 

Praktisch

Locatie / Startpunt
Sint-Antonius Abtkerk, Stijn Streuvelsstraat, Ingooigem
Extra informatie

Wandelroute

7 km

In samenwerking met

Meer weten? Neem contact op

Contact

lijsternest@vlaanderen.be

Telefoon

+32 56 77 72 14

Contactpersoon

Thomas Jacques